MARK JOSEPH – VEGAS MOTEL

Artiest info
Website
facebook

Label: MJG Productions

Op zijn derde studioalbum “Vegas Motel” brengt de Amerikaanse zanger en songschrijver Mark Joseph uit Minnesota acht nummers waarin hij het o.a. heeft over de moeilijke periode tijdens de corona-lockdown van 2020, maar ook over de relatieproblemen en ervaringen uit de jaren dat hij nog als een jongeman door het leven ging. Alle nummers op de titeltrack na werden gecomponeerd tijdens de lockdown en ze zijn dan ook niet allemaal heel optimistisch van opbouw.

Mark Joseph debuteerde in 2017 op plaat met het tien songs tellende album “American Soul” en twee jaar later in 2019 volgde een tweede plaat die “The Musician And The Muse” als titel kreeg. Hij evolueerde over die periode van vier jaar van een wat onzekere singer-songwriter tot een muzikant die in zijn liedjes de luisteraar in het hart weet te raken met zijn verhalen over echte levenservaringen. Naast zijn solowerk als singer-songwriter is Mark Joseph ook lid van een aantal andere formaties zoals de rock-jamband ‘The Big Wu’ en ‘Momentary Lapse Of Floyd’, een succesvolle tribute-band voor de Engelse progrockformatie ‘Pink Floyd’.

Op het album “Vegas Motel” brengt hij zijn verhalen in zeven gezongen nummers en één geheel instrumentaal meesterwerkje “Easy Riser” dat hij samen opnam met violist Ryan Young van de Amerikaanse bluegrass- en folkformatie ‘Trampled By Turtles’ uit Duluth, Minnesota. De co-producer van dit in drie verschillende studio’s opgenomen album is drummer JT Bates die zelf eerder het genoegen had om mee te spelen op platen van o.a. Taylor Swift, Justin Vernon (‘Bon Iver’), Aaron Dessner (‘The National’), Beth Orton en Anais Mitchell. Ook op deze plaat zit hij achter het drumstel, terwijl Cody McKinney op basgitaar speelt en Steph Devine en Jill Mikelson voor de backing vocals zorgen.

Op de video’s bij deze recensie kunt u luisteren naar twee mooie liedjes uit “Vegas Hotel”, te beginnen met een lyrics video van de in klassieke countrystijl gebrachte titeltrack “The Vegas Motel” en gevolgd door een audiovideo van de song “Hard Workin’ Man”. Andere nummers die ons wisten te raken zijn de swingende rocksong “Nate’s Garage”, de emotievolle liefdesballad “I Love You Till’ I Die”, het aan zijn dochtertje opgedragen “Little Lucy” en slotsong ‘My Friend, Stella Blue”, een nummer dat wordt opgedragen aan de op 53-jarige leeftijd veel te jong overleden lerares en muzikante Andrea L. Nelson uit Minneapolis, een hippe dame die als ‘Stella Blue’ bekend stond in de lokale muziekwereld.

De inspiratiebron voor elk nummer op deze plaat van Mark Joseph lag trouwens steeds bij een bestaand personage dat hij in zijn leven heeft leren kennen. Zijn derde album is volgens ons ook het mooiste tot nu toe en dat belooft alleen maar veel goeds voor de muzikale toekomst van deze Amerikaanse rasartiest uit Minnesota.

(valsam)